Belinda Esquerra

dijous, de setembre 28, 2006

Joves i política

“ Política que dius ara? Jo, passo.
A mi me dona igual qui guanye.
Que faran per mi?
Al fi i al cap, tots son iguals.”

Aquetes frases sovint es posen en boca dels nostres joves, i ara que queda quasi un mes per a les properes eleccions al parlament de Catalunya encara més.
Una mica de raó no els hi falta, la majoria d’enquestes realitzades als joves sobre aquest tema tenen resultats catastròfics, mes del 50% dels joves donen l’esquena a les qüestions polítiques, afirmant que el seu sentiment envers la política es de desconfiança, indiferència, avorriment o simplement creuen que els polítics només es mouen pel seu propi interès.

Però jo crec que les coses canvien i que aquests pensaments no són ni de bon tros el que pensem la majoria dels i les joves d’avui dia. Si que es veritat que a vegades ens sentim frustrats pel tipus de política d’alguns dirigents, però sabem que l’única eina per aconseguir el que realment volem i necessitem és la política.

Els joves del nostre territori ens impliquem en la realitat social i sabem lluitar pel que creem just, i així i ho hem demostrat, hem lluitat contra el PHN, hem sortit al carrer a favor de la pau i encontra de qualsevol mena de violència,......

Sabem el que volem, volem millor educació, habitatge assequible, més i millor ocupació, més oportunitats, i també sabem com ho hem d’aconseguir.

Per això, com a jove que soc, només vull dir als joves i les joves, que ara es l’hora de demostrar-ho, ara es l’hora de seguir avançant cap al nostre futur, per tant es l’hora d’implicar-nos i de deixar clar que si que tenim interès per la política , perquè la política pressuposa les ganes d’adaptar el nostre món als nostres pensaments.

5 Comments:

 • At 2:00 a. m., Anonymous Anònim said…

  pos ja saps noia, continua lluitant...

  lluita contra l'especulació a les Terres de l'Ebre, contra la precarietat que genera, contra les contínues agressions al territori...

  és a dir, lluita per un altre model territorial, però sincerament, pot ser esquizofrènic fer això i alhora defensar la classe política que n'és còmplice.

  sobre lo pla hidrològic... ja està bé d'apropiacions, que encara tenim lo Xerta Sènia, els grans regadius i els embassaments, per no parlar de la Interconnexió de Xarxes i la boca petita amb què el tripartit va posicionar-se (i com ho va fer...?)

  en fi, que me sembla surrealista el que dius, i hi ha dos opcions:

  1) cinisme pur i dur, en política se n'aprèn ràpid

  2) ets molt ingènua

  vinga, que a mi no m'enganyes, ja n'hem tingut prou de polítics cacics, ara només mos fan falta sopas de duro, per favor, que ja som grandets...

  (i no et penses que defenso cap dels teus contrincants, perquè o són iguals o són pitjors)

  o sigue que de passar res, però de legitimar-vos: MENYS! No patixques per la gent jove, que mos organitzem i som persones actives, però la major part no tenim cap interès en els vostres trapis.

  au, besets noia

   
 • At 9:05 p. m., Anonymous Anònim said…

  Ja portem més de 25 anys de democracia i la gent no s'enterat que la politica es cosa de tots. Ja es va acabar la dictadura, en que la politica la feen los cacics, rics i el fills de papa.
  Si es volen canviar les coses, el camí no es criticar als politics, sino tot el contrari fer politica.
  Apuntar-te a un partit, hi han de tots el tipus. I si no t'agrada cap, fes-ne un de nou, al estil GIl I GIL.
  Els que fa anys ens dediquem a fer politica desde els partits com Belinda, som la garantia de la democracia. Som molts als partits que dediquem moltes hores, mentres altres prenen los sol a les platges, prenen una cervessa als bars o es toquen els "o... " als canalets o montanyes.
  De critics de paraula, ja n'estem farts. Necessitem més gent que penque i fagi politica com la Belinda.
  Anim i endavant Belinda, els que no fan res, mai s'equivoquen. I val mes equivocarte i rectificar que quedarte a casa i no fer res.
  Aixi no avançáriem mai.

   
 • At 9:52 p. m., Anonymous Anònim said…

  Belinda avui xica quan he anat a crompar m'han dit que el candidat de Zapatero era Mas ,que saps tú de tot aixó? jo no vull que el meu provet vot faci cap a n'este xicot que mos venie lo riu.

   
 • At 6:39 p. m., Anonymous Anònim said…

  Belinda, continua treballant pel teu poble i no facis cas.
  Les crítiques constructives serveixen pèr reflexionar, les destructives per no fer cas.
  Si ningú lluites, mai res canviaria, continua lluitant, i tan se val si ets ingenua o no el cert és que tu estas fent coses, i des de la critica destructiva només es desfan les coses.
  Anims!

   
 • At 7:58 p. m., Blogger michelharis4108242463 said…

  hey, I just got a free $500.00 Gift Card. you can redeem yours at Abercrombie & Fitch All you have to do to get yours is Click Here to get a $500 free gift card for your backtoschool wardrobe

   

Publica un comentari a l'entrada

<< Home